Søg i denne blog

torsdag den 18. juli 2013

Strikker du i sommervarmen..?

Vi har haft så travlt udenfor, jeg ikke har strikket de sidste 14 dage. Jeg vidste slet ikke, jeg havde savnet det, før jeg tog strikketøjet i hænderne igen. Der er bare noget beroligende over det at strikke.

I øjeblikket er jeg igang med Liselottes raglansweater. Du finder den her:
www.slagtenhelligko.dk
Fidusen er, den kan tilpasses, mens du strikker - genialt...

Garnet har jeg købt hos Liselottes mand, Kenneth. Han ejer: www.garnudsalg.dk

Jeg har kombineret en uldgarn med en silke mohair i to forskellige røde farver for at få en varm rød. Ifølge min farvetest skulle rød være min scorefarve, så den må vel få det bedste frem i mig, ikk'?



tirsdag den 16. juli 2013

Mere jordbær...

I dag var vi på selvpluk hos EllenGaarden ved Randers. 90 km jogrdbærbed - det giver hurtigt resultat.
Vi plukkene 13 1/2 kg og fik laver 6,65 L saft, 2,3 kg bær til frys og spist ca. et halvt kilo. 
Uhm....sorten hedder Polka.





fredag den 12. juli 2013

Nyplukkede jordbær smager altså bedst...

Indtil i dag har vi småspist de få røde bær, der har været. Men takket være solens stråler kunne vi i dag høste den første skål. Den smagte himmelsk....

Heldigvis kom morfar forbi med nybagte pandekager. Så fik vi lavet lidt jordbær-coulis...eller hvad man nu kalder bær, sukker og vanilje der lige har fået opkog og er blevet blendet. Uhm....

torsdag den 11. juli 2013

Fred og ro eller tranquility..?

Kender I de morgener, hvor hele huset stadig sover og verden udenfor er gået i feriemode? Alt er stille og roligt. Fuglene kvidrer, morgendisen letter og varmen indfinder sig. Jeg elsker sådanne morgener. Ville gerne vise et billede af den ro, der indfinder sig i huset og søgte på Google med ordene "Fred og ro". 
Så kom der rigtig mange mærkelige billeder. Ikke lige, hvad jeg forventede....bla. et menneske med afhugget hovede..?
Så søgte jeg på den engelske pendant - tranquility. Så kom de rigtige billeder...
Vand, solopgang, ro og idyl - se det er fred og ro for mig. 

Jeg har egentlig altid været et udpræget B-menneske. Jo senere i seng, jo bedre. Har vendt om på nat og dag. Den ro, huset giver, når alle andre sover, er fantastisk. 
Nu står jeg tidligt op og går i seng inden kl. 24. Go figure...?

Måske er det bare årstiden, der indbyder til stille morgener i haven. Om vinteren tror jeg stadig, jeg vil gå sent i seng og stå sent op - men her i sommerperioden vil jeg nyde de stille morgener.

Hvordan finder I ro og fred?

mandag den 8. juli 2013

Hyldeblomst og hygge




Vi har lige lavet hyldeblomstsaft - tror, jeg skal have lavet en portion mere, for i denne hede går der megen saft.
Jeg bruger denne opskrift, som jeg har fået af en kollega. Den giver ca. 3 1/2 L koncentreret saft. Jeg fortynder i forholdet 1:9

                       50 skærme
                         3 øko citroner
                        2 1/2 kg sukker (eller sukkererstatning i samme forhold)
                       75 g citronsyre
                         3 L kogende vand

Fjern de groveste stilke, skyl citroner, skær i skiver. Bland sukker med citronsyre. Læg blomster, citronskiver og sukker lagvis i en gryde eller skål med låg. Hæld kogende vand over og rør til sukkeret er opløst. Stil køligt i 3 døgn. Hæld gennem en fin sigte med klæde. Skal stå koldt eller fryses. Husk flaskerne skal være skoldede. 

Jeg sætter mine flasker i fryseren, så jeg er sikker på, de ikke mugner. (Jeg er ikke så glad for konserveringsmidler) Husk at vand udvider sig, når det fryses. Lad derfor være med at fyldemflaskerne helt op....

En nem opskrift, der smager godt. Og det bedste er.....



Man kan nyde ventetiden i haven....i hængekøjen eller....? Hvor nyder du sommeren, efter du har været flittig?



søndag den 7. juli 2013

VANDKAMP!

Sådan en dejlig søndag er det oplagt med VANDKAMP! Jeg hader at "lade" vandballoner, men med denne lille himstregims gik det som en leg.



Ungerne synes i hvert fald, det var rigtigt sjovt :-)




lørdag den 6. juli 2013

Bål og pandekager.

Jeg elsker bål i haven. Knitren, gløderne og duften. Alt hjælper til en helt bestemt hygge og stemning. I aften havde vi for anden gang i sommer, gang i vores nyanlagte bolsted. Pandekager med flødebolle skulle prøves...uhm! 


Juhuuu....sommerferie!


Juhu, så er det sommerferie og der er tid til blog igen. Siden sidst er jeg blevet lidt skrappere på Ipad og blogger er overført til samme gadgets. Det kan kun blive godt.
En af sommerprojekterne bliver at få malet trappen. Den skal være samme rolige, knækkede hvide farve som væggene. Men denne her trappe er da noget sjovere....